FC YPA Pääsivusto


JBK - FC YPA

2013 - FC YPA edustus - FC YPA Edustus
13klo 15:15
huhtiPietarsaari Länsikenttä

Otteluraportti

FC YPA:n toiseksi viimeinen harjoituspeli ennen Kakkosen sarjakauden alkua päättyi yllättävään tappioon JBK:n vieraana. Maaliluvut olivat 3-2 (0-1) kotijoukkueelle, joka pelaa Kolmosessa.

Ottelu oli pelitapahtumiltaan tasainen. On hankala uskoa, etteikö JBK olisi tulevalla sarjakaudella lohkonsa kärjessä. Niin hyvin se pystyi haastamaan voitosta voittoon harjoituspeleissä purjehtineen ylivieskalaisjoukkueen.

FC YPA pelasi toki alle tasonsa. Joukkueen valmentaja Jani Sarajärvi kokeili taktiikanmuutosta. FC YPA lähti prässäämään vastustajaa totuttua huomattavasti alempaa ja yritti tukkia syöttösuunnat. JBK ei päässytkään tekopaikoille ensimmäisellä puoliajalla.

FC YPA:n paikatkin olivat vähissä. Dragan Pejicille siunaantui pari puolittaista tilannetta. Jarmo Junno tykitti kertaalleen lupaavasti, mutta maalivahti torjui etukulmasta.

Juuri kun tauko oli alkamaisillaan, FC YPA iski. Aki Vähäsöyrinki nousi oikean puolustajan tontiltaan ja keskitti maalille. Pejic pommitti puolivolleysta ylärimaan. Pallo ajautui ulos rangaistusalueelta, mutta löysi tiensä Arttu Siiralle, joka vapautti Nikola Ercegin vasemmalta laidalta. Erceg sijoitti takanurkkaan 0-1.

Toisella jaksolla FC YPA:n peli taso laski. Viimeiset 20 minuuttia Sarajärvi komensi joukkonsa ottamaan ylhäältä kiinni.

JBK teki kaikki maalinsa erikoistilanteesta eli kulmapotkusta. Ensin Juuso Kevari haparoi maalille tulleessa pallossa, joka meni käsien lävitse tolppaan. JBK:n pelaaja oli ensimmäisenä paikalla ja teki tyhjiin 1-1.

FC YPA siirtyi vielä 68. peliminuutilla 2-1-johtoon. Vierailla oli kulma, josta pallo lennähti 25 metriin Joni Pakolalle. Hän ampui maalia kohti. Rami Tirkkosella oli niin sanotusti lapa jäässä rangaistusalueen rajan tuntumassa. Tirkkosen ulkosyrjä-kantapääkombinaatio ohjasi pelivälineen 2-1:een.

Viimeisellä kympillä tapahtui eniten. JBK sai taas kulman. Kotijoukkueen pelaaja oli jostain tuntemattomasta syystä aivan liian vapaana etutolpalla ja hän puski tasoituksen. 3-2 tuli lähes identtisellä tavalla kuin FC YPA:n toinen maali. JBK:n pelaaja pääsi puttaamaan kuudesta metristä sisään kaukaa tulleen laukauksen.

Erceg, joka oli FC YPA:n parhaimmistoa ensimmäisellä jaksolla, muni lopussa kunnolla. Hän otti muutaman minuutin sisään kaksi keltaista korttia ja siis ulosajon mussuttamisesta tuomarille.

Sarajärvi kävi pelin jälkeen kuumana Ercegille.

"Tällaista ei saa tapahtua enää koskaan. Ei enää koskaan", normaalisti rauhallisen miehen maineessa oleva valmentaja puhkui.

Sarajärvi ei tietenkään voinut olla tyytyväinen ottelun jälkeen, koska tulos oli mikä oli.

"Emme voita millään taktiikalla mitään peliä Kakkosessa, jossa taisteluilmeemme on näin kehno ja teemme näin paljon virheitä", hän summasi.

FC YPA:n syöttöpeli oli tosiaan välillä kehnoa. Normaaliin pallonliikutteluun ei pystytty, kun joka toinen syöttö meni naapurille. Yhteispeli jätti paljon toivomisen varaa.

Vähäsöyrinki pelasi kelpo ottelun laitapuolustajana. Jarmo Junno taisteli esimerkillisesti. Topparipari Radojko Colovic - Luis Morrison Derbyshire oli ihan kelvollinen.

Sasa Savic ei pelannut nilkkavaivan vuoksi.

FC YPA pelaa kenraaliharjoitusottelunsa ensi lauantaina Seinäjoella SJK:ta vastaan.

 

FC YPA:n kokoonpano:

Juuso Kevari (mv); Tatu Ahonen, Radojko Colovic, Luis Morrison Derbyshire, Aki Vähäsöyrinki (70. Mikko Lukkarinen) ; Nikola Erceg, Radik Ahkmetkhanov; Leroy Maluka; Arttu Siira (46. Joni Pakola), Dragan Pejic, Jarmo Junno (46. Rami Tirkkonen).

Ville Yliluoma tuli kentälle 82. peliminuutilla, kun Nikola Erceg ajettiin ulos. FC YPA jatkoi näin 11 pelaajalla.

Ei pelannut: Miika Toivola (mv)

Punainen kortti: Nikola Erceg.

 

Tulos

3-2
(0-1)

Tilastot

45'  Maali  Erceg Nikola  
68'  Maali  Tirkkonen Rami